Drakaina er ett av to originale lag som ble stiftet av Amber Wong i 2022. Originalt ble laget stiftet for å spille den første Womens National Xball League (WNXL) i Europa. Drakaina er et rent damelag som originalt besto av damer fra Norge, Storbritannia, Brazil, Tyskland, Ukraina og Frankrike.

Til vanlig er ikke kvinner og menn separerte i egne divisjoner, men WNXL ble opprettet for å gi kvinner en egen plattform. Dette har vist seg å være lurt for å fremme kvinnene i sporten, og for å gi kvinnene noen å ta kontakt med for å starte. I USA har de etter en sesong med WNXL sett resultater ved at det er flere kvinnelige paintballutøvere i alle divisjonene, det er flere kvinner som er tilstede ved turneringene og det er flere kvinner som satser.

Etter at Drakaina spilte sammen i Frankrike i 2022 bestemte laget å holde sammen. Amber ga stafettpinnen videre, og laget er nå eid av Carina Resve Karterud, men alle spillerne er med på å organisere. I 2023 består laget av kvinner fra Storbritannia, Brazil, Norge, Frankrike og Ukraina. Halvparten av laget er også spillere på sine respektive landslag. Målet for i år er å vinne WNXL Europe og være med å bygge opp den kvinnelige representasjonen av spillere innad i Paintball.

I 2023 skal laget spille:
- CPPS
- NPL
- WNXL

Laget har mange støttespillere og sponsorer:
- Rønholt Reball og Paintball klubb
- Glåmdal Paintballklubb
- Llúcia Woods Photography
- Imperial Paintball Park
- Skirmish Pro Training Center
- Anthrax


Comments closed!